Villahissar – en växande trend vid husrenovering

Marknaden för hissar befinner sig i en utvecklingsfas. Hissar är inte längre något som enbart används i lägenhetshus och offentliga miljöer. I och med utvecklad teknologi och lägre kostnader syns ett ökat intresse för en hiss även i villan.

Ökat intresse för nya användningsområden

Vid husrenoveringar är det många som söker efter unika och iögonfallande inslag i hemmet. I samband med att hissutbudet blir mer och mer utvecklat och lättillgängligt upptäcker allt fler nya användningsområden.
-Vi ser att många som renoverar huset undersöker möjligheten att installera en villahiss – en både exklusiv och praktisk detalj i hemmet, säger Nils-Göran Pege, VD för thelift+.

Moderna hissar med användaren i fokus

Thelift är ett företag som utmanar den svenska hissmarknaden genom att erbjuda skräddarsydda hisslösningar för både hem och kontor. Utbudet består av moderna plattformshissar med tydligt fokus på inredning och design.

-Våra hissar består av ett unikt glassystem med tunna lister. Det blir som att åka i en glasbehållare med en plattform som du står på, säger Nils-Göran Pege.

I utvecklingen av Thelifts hissar var även åkupplevelsen en av faktorerna som lades stor vikt vid. Den moderna tekniken möjliggör en stadig och säker konstruktion för bästa åkkomfort.

Hissdörrarna är så kallade ”soft-close doors” med ett dämpsystem som ger mjuka och tysta dörrstängningar, vilket gör att hissen fungerar väl i hemmiljö.

-Hissen har ett stort fokus på tillfredsställande ljudmiljö. Det inkapslade drivpaketet gör att ljudnivån vid körning som mest uppgår till 30 dB, det vill säga samma nivå som en viskning, fortsätter Nils-Göran Pege.

 

Snabb och kostnadseffektiv installation

Att installera en villahiss är i många fall en snabb och smärtfri process. Thelifts hissar kommer i flertalet storlekar och med olika designval, vilket gör att en installation kräver minimal bostadsanpassning.

-Kunden får välja bland ett brett sortiment av tillval, optioner och färger som passar intilliggande miljö. På så sätt ser vi till att installationen genomförs snabbt och kostnadseffektivt, säger Nils-Göran Pege.

Tidigare kunde kostnaden för en hiss uppgå till 1 miljon kronor, något som anses vara fantasisummor mätt med dagens mått.

-Många blir positivt överraskade när de får höra vad det faktiskt kostar att installera en villahiss. Med vår utrustning och kompetens kan en modern plattformshiss, installerad och klar, kosta omkring 250 000 kronor , avslutar Nils-Göran Pege.

thelift+ utmanar hissmarknaden genom att leverera skräddarsydda plattformshissar med ett tydligt fokus på design, inredning och komfort. Vi vänder oss mot de kvalitetsmedvetna som intresserar sig för teknologisk design och komfort, till ett attraktivt pris. Utveckling och tillverkning i Sverige.

Om thelift+

thelift+ utmanar hissmarknaden genom att leverera skräddarsydda plattformshissar med ett tydligt fokus på design, inredning och komfort. Vi vänder oss mot de kvalitetsmedvetna som intresserar sig för teknologisk design och komfort, till ett attraktivt pris. Utveckling och tillverkning i Sverige.

Kontakt

Telefon: +46 651-76 60 09
Email: info@thelift.se

© 2021 thelift+ Elevators Sweden AB – All Rights Reserved