5 saker att tänka på innan du installerar en villahiss

En hiss kan vara mycket mer än ett medel för att ta sig från en plats till en annan. En hiss kan vara ett iögonfallande och spektakulärt inslag i hemmet. Av denna anledning är en villahiss ett effektivt sätt att nå ditt drömhus.

Vad är en villahiss?

En villahiss är en plattformshiss som kräver minimalt utrymme. Istället för en stor kabin får du en nätt glashiss med en plattform som på ett smidigt sätt tar dig mellan våningarna. Den stora fördelen med en villahiss är därmed att den inte kräver något maskinrum, det enda som behöver installeras är en elegant plattformshiss med lika elegant hissdesign.

Thelift+ är ett hissföretag med fokus på inredning, design och komfort som har rätt kompetens att möjliggöra drömmen om en villahiss. Ett stort utbud av hissar gör det enkelt att installera en hiss i din villa. Hissen kan snabbt och till låg kostnad installeras 50 mm under golvet eller direkt på golvet.

Tänk på detta när du väljer hiss i din villa

Förbered med din hissleverantör

Det första steget består i att undersöka möjligheterna till och att förbereda för att ha en hiss hemma. Detta steg är ett av de viktigaste, då det är här du lägger grunden för hur din hiss ska fungera i hemmet. En villahiss kan enkelt installeras vid nybyggnation, men med rätt förberedelser kan hissen lika enkelt installeras i en befintlig bostad.

För att kunna installera en plattformshiss i hemmet krävs att bostaden lever upp till vissa krav. Det krävs bland annat att det finns tillräckligt utrymme för hissen att installeras. För att ta reda på detta behövs mått som visar din hiss maximala bredd, djup och höjd. Dessa mått behöver tas på samtliga våningar som ska omfattas av din villahiss.

Viktigt att komma ihåg när man ska installera hiss i villa är att det ofta behövs göras ett hål i taket för att hissen ska nå nästa våning. I förberedelserna ingår därför att se till att eventuella rör och ledningar inte ligger i vägen för din hiss. Detta kan dock undvikas om man väljer att placera sin villahiss bredvid en trappa, där det ibland kan finnas fritt utrymme.

I detta första steg till en lyckad hiss hemma bör du undersöka olika lösningar. Ett tips är att göra en ritning över platsen där din hiss ska stå som du sedan kan matcha med hissens ritning. Dessa förberedelser kan du göra själv men för att säkerställa ett bra resultat kan det vara en god idé att ta hjälp av din hissleverantör.

Välj rätt storlek på din villahiss

En hiss i villan kommer vara ständigt närvarande i din vardag. Den kommer göra vardagen enklare och mer spännande, men om du inte gör ett noggrant val kan din hiss även ha negativ inverkan på hemmet. När man väljer villahiss är det därför viktigt att ha ljudmiljön i åtanke.

Thelift+:s plattformshiss kommer i flertalet storlekar, närmare bestämt åtta stycken. Genom att ta del av ritningar för hissarna är det enkelt för dig att bestämma vilken villahiss du behöver.

En tyst plattformshiss

En hiss i villan kommer vara ständigt närvarande i din vardag. Den kommer göra vardagen enklare och mer spännande, men om du inte gör ett noggrant val kan din hiss även ha negativ inverkan på hemmet. När man väljer villahiss är det därför viktigt att ha ljudmiljön i åtanke.

Ljudvolymen vid körning är A och O vad gäller hiss i villa. Ljudet var därför en viktig faktor i utvecklingen av thelift+:s plattformshiss. Med ett inkapslat drivpaket når ljudet av din hiss en maxnivå på 30 dB, det vill säga samma ljudnivå som en viskning.

Även hissdörrarna är optimerade för minimal ljudvolym. Samtliga hissar från thelift+ är utrustade med så kallade ”soft-close doors” – ett dämpsystem för dörrar som genererar mjuka och tysta dörrstängningar.

Rätt hissdesign för hiss i villa

När du säkerställt att din villahiss besitter de egenskaper som passar dig och ditt hem är det dags att gå in på det många uppfattar som höjdpunkten: hissdesign. Genom att designa din hiss utifrån dina egna preferenser och intilliggande miljö kan drömhuset bli en verklighet.

En glashiss från thelift+ kan smälta in i de flesta miljöer, men du har också möjlighet att skräddarsy din hiss efter just dina önskemål.

Hiss med rätt färg

En viktig del i hissdesign är färgen. Hissar från thelift+ kommer i flertalet olika färger där du kan välja valfri pulverlackerad färg från RAL Color Chart K7. Detta gör att du enkelt kan matcha din hiss i villan med miljön runtomkring.

Hiss med integrerat golv

Golvet är en del av din hiss som kan verka mindre väsentlig, men faktum är att du här har möjlighet att ge både din villa och villahiss ett stort lyft. Du kan välja mellan olika typer av trä eller om du hellre vill ha ett mönstrat golv. Genom att matcha golvet i din plattformshiss med intilliggande golv kan du enkelt integrera din hiss i villan.

Glashiss med valmöjligheter

thelift+:s plattformshiss utgörs till stor del av ett unikt glassystem med tunna lister, vilket skapar en känsla av både lyx och luft. För att göra din glashiss till en naturlig del av hemmet är just valet av glas en viktig del i din hissdesign. En plattformshiss från thelift+ kommer med tre val av glas: klart glas, tonat glas eller mörkt glas. Dessa valmöjligheter gör att en glashiss kan passa bra i alla typer av hem.

Säkra hissar som inte stör

Precis som hissdesign är en viktig del av upplevelsen är dess funktionalitet något som måste prioriteras. För en lyckad hiss hemma är det viktigt att den verkar tillsammans med resten av hemmets utrustning. Thelift+:s hissar är godkända i EMC-laboratorium för utstrålning samt immunitet. Detta innebär att din plattformshiss varken stör eller störs av annan elektronisk utrustning i hemmet.

Att din plattformshiss uppfyller de krav som finns gällande säkerhet är givetvis ett måste. Hissar från thelift+ är utformade för maximal säkerhet och är även utrustade med en funktion för nödsänkning. Nödsäkningen drivs via batteri och är därför genomförbar även vid strömavbrott.

Hissleverantör som möjliggör ditt drömhus

När du gått igenom dessa fem faktorer är din hiss redo att installeras. Innan du påbörjat processen kan det dock kännas krångligt, det behöver det inte vara. Thelift+ är ett hissföretag som finns vid din sida genom hela resan. Med oss som hissleverantör kan du vara säker på att din plattformshiss uppfyller dina krav och därmed kommer vara en stor del av vägen till ditt drömhus.

Kontakt

Telefon: +46 651-76 60 09
Email: info@thelift.se

© 2021 thelift+ Elevators Sweden AB – All Rights Reserved